Vreten 550 gör comeback på marknaden!

den 2 maj 2024

Vreten 550 gör comeback på marknaden!

Vi fortsätter med ännu fler nyheter i Vretens sortiment av skogsvagnar. Nu har det blivit dags för robusta Vreten 550 att göra comeback på marknaden. Vreten 550 är lättkörd, tar dig smidigt fram i skogen och erbjuder en kraftfull styrka i varje lyft. Modellen är perfekt för dig som söker en smidig gallringsvagn för det mindre skogsbruket – och vill ha den professionella känslan. 

Kompakt kraftpaket med robust konstruktion

Vreten 550 är en svensktillverkad och slitstark skogsvagn med robust konstruktion. Det är ett kompakt kraftpaket som kombinerar smidighet med styrka. Vagnen är designad med timmerstöttor med samma dimension (76x6 mm rör) som 12-14-tons vagnar på marknaden. För att hantera skogens krävande förhållanden är vagnen utrustad med grova axeltappar på 70 mm.

Skogsvagnen är smart designad och med sin låga egenvikt är Vreten 550 en lättkörd och smidig vagn med bra framkomlighet i skogen. Den låga egenvikten innebär flera fördelar, exempelvis skonsam markpackning och mindre bränsleförbrukning.

Upplev kraftfull styrka i varje lyft

Vreten 550 är utrustad med en 50-25 parallellkran som har 5 meter räckvidd och ett urstarkt vridhus för klassen. Med längre kran och starkare vridhus breddar du ditt arbetsområde och har möjlighet att även lyfta större stockar. Parallellkranar är särskilt lämpliga för dig som använder en traktor med lägre oljeflöde från pumparna, men ändå vill uppleva snabb respons och maximal effekt.

Säker lastning

550-modellen är utrustad med lavettstödben som medför bra sikt från traktorn och lång räckvidd. Detta säkerställer en stabilare positionering vid lastning, även i ojämn skogsterräng.

Tekniska specifikationer

Lastarea1,4 m3
Kran50-25 parallellkran
Bärighet över hjul5 500 kg
Längd, total5,4 m
Bredd, total1,7 m
Centralram120x120x10 mm
Axeltappar70 mm
Hjul11,5x15 spårmönster
RamstyrningNej
Timmerstöttor6 st
StödbenLavettstödben
Vridmoment kran12 kNm
VentilstödJa

Tillval

Hjul400/60x15,5" Traction
Extra bankar      Ja
VinschJa
BelysningJa
BromsPåskjutsbroms, trumbroms