Vi vill göra arbetsdagen enklare för svenska skogsbrukare

den 24 januari 2022

Ett utmanande år ligger bakom oss och det är dags att blicka framåt mot 2022. Det gångna året har många positiva delar bland alla utmaningar och vi har intervjuat vår VD Kristian Jonsson för att lyssna på hans tankar och förväntningar inför 2022.

Hur skulle du sammanfatta Vretens 2021?
– Som många vet var 2021 ett år fyllt med utmaningar för alla inom branschen. Vi har sett stora bieffekter av värmen från 2018 och de senaste åren har varit påverkade av den barkborre som drabbade oss världen över. Men efter regn kommer solsken och under pandemin har efterfrågan på skogsvirke ökat. Bland annat har exporten till USA stigit vilket innebär att skogsbrukare får bra betalt för sitt material.

Vad är det bästa från 2021 som du tar med dig in i 2022?
– Vi har fått betydligt fler kunder som köper Vreten-skogsvagnar. Det har skett ett ökat förtroende som återväxt hos våra återförsäljare. Vi är väldigt stolta över det och fortsätter arbeta aktivt för att ta tillvara på den möjligheten.

Vad kan man som kund förvänta sig av Vreten gällande 2022?
– Vi arbetar aktivt med en ny innovation som ska lanseras under året. Med denna produkt kommer vi kunna erbjuda våra kunder ett smidigare och rappare alternativ till ett riktigt attraktivt pris. Vi ser verkligen fram emot detta och ser en stor potential i produkten att underlätta och effektivisera för svenska skogsbrukare – till ett väldigt bra pris.

Kommer Vreten göra några förändringar inför 2022?

– Vi har precis gjort investeringar i fabriken som hjälper oss att spara energi genom stora värmepumpar som tar tillvara på energin i våra torkhallar vid lack-avdelningarna. Den minskade energiförbrukningen gör att vi kan hålla ner prishöjningarna för våra kunder och ger ett mindre klimatavtryck. Vi fortsätter också vår automatisering genom att bygga om vår svetsrobot 2022 för att få plats med att svetsa större enheter.

Varför ska man som kund välja Vreten?
– Våra produkter erbjuder en trevlig användarvänlighet och är behagliga att köra tack vare bra geometri och rörelsemönster. Med Vretens vagnar och kranar får du också enorm styrka som verkligen gör skillnad ute i skogen. Våra produkter är kraftfulla, stabila och har smarta lösningar som verkligen underlättar och effektiviserar skogsbrukares arbetsdag.

Har du någon produkt som du rekommenderar?

– Jag rekommenderar varmt vår storsäljare Vreten 1000. Det är en populär och omtyckt produkt som är smidig, lagom stor och passar de flesta. Den har en urstark kran och kan utrustas med smart navdrif.

– En annan produkt som jag skulle vilja lyfta är Vreten X-pro som är lite utav en doldis. Det är en riktig proffsprodukt utvecklad som en skotare med höghållfast stål i hela konstruktionen men ger fördelarna ett traktorekipage har när det kommer till att snabbt och enkelt kunna flytta sig mellan olika skogsskiften.

Har du några frågor eller behöver hjälp? Kontakta oss så hjäler vi dig.

Skriv en kommentar