Pressmeddelande – Easy kranstyrningssystem

den 1 juli 2022

Ett enkelt system med stora valmöjligheter

Vi arbetar ständigt för att göra det enklare för våra kunder. Därför är vi glada över att kunna presentera ett helt nytt system till våra kranar. Kranstyrningsystemet Easy ger dig helt nya förutsättningar att styra din arbetsdag och anpassa inställningarna efter dina behov. Och bäst av allt – det är enkelt.

Enkelt att själv installera efter ditt unika behov

Nu slipper du krångliga installationer som tar av din tid och ditt tålamod. Installationen av systemet är superenkelt och det krävs bara en tunn kabel (CanBus) med en mindre kontakt från skogsvagnen till traktorhytten. Det gör att du sparar tid och får en stilren installation. Du väljer själv hur du vill programmera systemet samt kalibrera strömmar och ramper för att det ska passa din användning. Grundinställningarna är optimerade för din kran redan från fabrik. Om du vill anpassa inställningar efter din användning gör du det enkelt via kontroll-displayen. Det finns även enkla förinställningar där du kan ställa in farten till 100%, 80% eller 60%.

Spara tid och energi

Vi erbjuder en trevlig och optimerad användarupplevelse. Systemet Easy gör det enkelt för dig att styra kranen utan att du förlorar känsla. Den förenklade kranstyrningen gör att lyft, vik och utskjutet samspelar mycket bra och ger kranen en trevlig körupplevelse. Utskjutet går upp till 30% snabbare tack vare re-genering av returoljan från kolvstångssidan. Då pumpflödet från traktorn ofta är en begränsande faktor för hastigheten på kranen är detta ett kostnadseffektivt sätt att öka produktiviteten.

Det bästa av två världar

Med Easy-systemet kan du välja att anpassa styrningen precis som du vill ha den. Funktionen Easy gör det lätt för dig att välja en parallellfunktion och automatisera styrandet och synkroniseringen av cylindrarna. Det gör det enkelt för dig att hantera kranen och gripklon. Genom knapptryck kan du smidigt småsjustera höjd och vinkel på kranen för att den ska träffa godset precis som du vill. För dig som är en lite mer ovan användare kommer du uppleva en snabbare körning medan du som erfaren förare slipper onödig belastning och ansträngning. Det gör att du har mer energi över när arbetsdagen är slut.

“Easy är ett enkelt system med stora valmöjligheter. Det är enkelt att installera samtidigt som du får en smidigare användarupplevelse. Det är nästan för bra för att vara sant.” – Kristian Jonsson, VD, Bala Agri.

Bättre oljeeffektivitet

Med funktionsanpassade slider maximerar vi nyttjandet av tillgängligt flöde från pumpen och minskar förlusterna i systemet. Tack vare specialbearbetade slider i ventilen får du en ökad effektivitet och kontroll. Vi arbetar mycket med att hitta lösningar som minimerar mottryck som kräver mer bränsle. Istället har vi effektiviserat oljeflödet som gör att du som användare får en känsla av att saker och ting fungerar smidigare samtidigt som du får minskad bränsleförbrukning.

Genomtänkt och funktionell design

Det nya styrsystemet ger dig bättre köregenskaper samtidigt som det har en genomtänkt design. De professionella 3-prop. “skotar-spakarna” är monterade i snygga konsoler som du fäster direkt på armstödet. Dessa har utsatta kablar i PUR-material och är dragna i skyddsslang. Allt detta ger dig en professionell känsla och minimerar risken för att skada kablar och kostsamma stillestånd.

Detta är bara början

Vi fortsätter lägga ett stort fokus på att du ska få en enkel och smidig användarupplevelse. Det nya systemet Easy  är det första steget och vi ser fram emot att få presentera flera attraktiva lösningar som ger dig större bekvämlighet utan att tumma på funktion och kvalitet.

Är du intresserad av att veta mer? Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om Easy och hur systemet hjälper dig i din arbetsdag.