Effektivisera arbetet i skogen med midjelås

den 22 april 2024

Vreten kombinerar företagets 100 års erfarenhet med ett starkt driv att utmana det traditionella. Med fokus på att underlätta för skogsägare tar vi ständigt fram nya lösningar som optimerar arbetsprocesserna och ökar produktiviteten. Genom att lyssna på skogsbrukares önskemål och använda företagets vretenskap är vi nu stolta över att lansera midjelås som tillval för våra skogsvagnar.

Ersätter behovet av stödben

Med midjelås ersätter du behovet av stödben på kärran och får en skogskörning som både är smidigare och snabbare. När stödbenen försvinner minskar vagnens egenvikt och sikten förbättras. Det ger även en bättre markfrigång och du eliminerar risken att stödbenen glöms kvar i marken när du fortsätter framåt i skogen.

Midjelås passar perfekt för dig som kör i gallring och arbetar med träd utspridda i skogen som kräver många start och stopp. Du sparar både tid och besvär samt slipper att manuellt justera stödbenen inför varje lastning.

Spara viktig arbetstid

Huggarvagnen, som kopplas i traktorns trepunkt, ger föraren bättre manövrerbarhet när kärrans led förlängs bakom traktorn, jämfört med traditionella hitchkroksmonterade kärror. Vagnens midjelås fungerar som en kraftigare bromsskiva med ett kraftfullt bromsok. Allt du behöver göra är att enkelt trycka på en knapp för att låsa kärran i en stadig position. Glidningen vid hård belastning/högt vridmoment blir dessutom väldigt kontrollerad, vilket gör att det går att undvika att kärran välter.

Vreten har kombinerat fördelarna med Y-drag och smidigheten med konventionella vagnar som har stödben. Du flyttar bak leden för bättre manövrerbarhet samtidigt som det är smidigt och enkelt att koppla på vagnen på traktorn utan att du måste använda verktyg.

Imponerande följsamhet och användarupplevelse

Det blir märkbart mycket lättare att backa och vagnen svarar snabbare på rattutslag. Kärran spårar även väldigt bra bakom traktorn tack vare att ledpunkten hamnar längre bak. Kommer du förbi med traktorn kommer du förbi med skogsvagnen. Det gör att du får en smidigare framkomlighet i skogen och minimerar risken att köra in i träd och skada din skog.

Är du intresserad eller vill veta mer? Välkommen att kontakta Vreten. Du är även varmt välkommen att besöka Vreten på skogsmaskindagarna 17-18 maj.