Över 100 års erfarenhet samlad i en produkt

den 10 februari 2022

Kraft. Stabilitet. Precision. Allt samlat i en och samma skogsvagn – Vreten 1000. På Vreten arbetar vi varje dag för att leva upp till dina förväntningar och föra det anrika arvet av varumärket vidare. Vi kommer aldrig tumma på kvalitet, kraftig konstruktion och hållbarhet.

Vi har lyssnat på våra kunder

För att möta våra kunders önskemål är Vreten 1000 en ramstyrd skogsvagn med en framdel byggd på en dubbelram, sedan ett kraftigt centralrör som avslutas i ännu en dubbelram. Resultatet blev en stabil och smidig skogsvagn. Det gör att du enkelt kan ta dig fram med hög komfort trots tuff terräng.

Funktioner rustade för att underlätta arbetsdagen

Vagnen är utrustad med 2 st starka ramstyrningscylindrar som är väl skyddade. Draget har sin infästning 30 cm bakom grinden för att vagnen ska följa traktorn optimalt. Det ger dig en större kontroll och högre komfort. För att möta ditt behov är vagnens bakram flexibel och kan flyttas framåt eller bakåt för att uppnå en optimal lastfördelning.

En stabil grund att stå på 

På Vreten 1000 är kraftiga teleskop-stödben standard. Men för att vara redo för fler utmaningar och klara det lilla extra kan vagnen utrustas med högre och bredare däck. För er som jobbar i tuffare miljöer kan vi erbjuda 2WD via 2 st hydrauliska navmotorer, Sampo B240.

Hög kvalitet vid höga höjder

Skogsvagnen är utrustad med vår otroligt starka 65-40N på 6,5m med tillhörande utskjut på 1,2m. Denna lyfter högt över stakarna för en bra lastkapacitet och vridhusets erkänt starka muskler ger er kraften ni behöver. Är du i behov av mer? För dig som kräver längre räckvidd kan vi erbjuda vår populära 77-30 kran med dubbla utskjut (2x1.2m).

Specifikationer standard

- 3 bankar
- Teleskopstödben
- 70-tapp
- 400/60x15,5 Traction-hjul
- Svängmoment på 14kNm
- Lyftmoment på 56kNm

Vill du veta mer?

Här kan du läsa mer om tekniska specifikationer för Vreten 1000. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.