Upplev frihetskänslan i skogen

den 20 oktober 2022

Upplev frihetskänslan i skogen

Vi tillverkar lyftkranar med fokus på frihet ute i skogen. Med en smart konstruktion och vrålstarka kranar ser vi till att du får en bekväm upplevelse som underlättar din arbetsdag och ger dig fler möjligheter.

51-40 Vikarmskran

Söker du en kort och smidig kran? Vretens 51-40 vikarmskran passar perfekt för dig som arbetar med mindre skogsbruk eller tar hand om åkerkanter. Det är en stark kran som underlättar vedhantering såsom åkerfällning.

Efter en full last kan du smidigt vika in kranen och placera den säkert ovanpå lasten utan att kranen sticker rakt upp. Det gör att den tar minimalt med plats vid transport. Du kan lägga kranen rakt bakåt. Fördelen med att kranen inte sticker rakt upp är att transporten blir mer skonsam mot din skog och du minimerar risken att du skadar träd i din omgivning.

Utnyttja styrkans fulla potential

Vretens lyftkranar är oerhört starka och har ett särskiljande vridmoment. Kranen har styrkan som krävs för att vrida in med fullt lass – även vid kraftig lutning. Det gör att du får ut maximal effektivitet av din tid ute i skogen och en bra användarupplevelse.

Lyftkranen har ett vrålstarkt lyftmoment för sin storlek på 34 kNm. Dessutom är kranen utrustat med 3 tons rotator. Det ger dig kraften som krävs när du svänger runt din last och underlättar din arbetsdag.

1250 mm öppning som ger dig effektiv lastning

51-40 kranen är utrustad med en DG20-2-grip. Gripen har en 1250 mm öppning och en griparea på 0,2 kvm. Det underlättar när du lastar och ger dig ett stadigare grepp om virket. Oavsett om du har en hög eller ska lyfta enskilda stockar kan du öppna och komma åt den specifika stocken du söker innan du klämmer åt.

Dessutom har gripen bra inrullningsegenskaper och hög fyllnadsgrad. Den rullar in under stockarna vid grepp och säkerställer att du får en hög fyllnadsgrad vid varje lyft som gör att du sparar tid.

Vreten 60-30 kran

Lyftarmen på 60-30 är likadan som på vår 51-40 kran. Skillnaden på kranarna är bland annat det adderade utskjutet på 1,2 m som ger en total längd på 6 m. Det ger dig en längre räckvidd samtidigt som det bevarar kranens smidiga rörelser. Precis som på Vreten 51-40 har kranen en kraftfull styrka och vridmoment. Med Vreten 60-30 kan du vara trygg i att du har en stark och robust hand som hjälper dig i skogen.

Längden på kranen underlättar ditt arbete och ger en bra lyfthöjd över stakarna på vagnen. Samtidigt når du 3 m under infästning vilket gör dig mindre begränsad och ger fler möjligheter.

Vreten 65-40N kran

Vår 65-40N kran är vår mest populära lyftkran. Det är en produkt som ger dig en imponerande styrka och all kraft du behöver för frihet i skogen utan begränsningar. Det du tar i gripen – det lyfter du.

Ett vridhus du kan lita på

Vridhuset har 14 kNm i svängmoment. Med ett starkt vridhus orkar kranen vrida upp med full grip även om du står i lutning. Kranen är enormt kraftfull och ger dig stabilt grepp om virket som gör att du slipper onödigt krångel och omtag.

Skyddat och genomtänkt

Våra lyftkranar har välskyddade slangar till utskjut. Dessutom är kranens slangsystem uppdelad i olika punkter för lättare åtkomst vid slangbyte. Det finns även en ovanpåliggande lyftkolv. Fördelen med det är att du med vacklande gripklo inte riskerar att träffa lyftcylindern. Det är en stor fördel när du lastar virke i kärran.

Lång livslängd

Med en låg kranpelare minskar påfrestningen och slitaget vilket resulterar i en lång livslängd och en kran som orkar med i det långa loppet. Samtliga av våra kranar är tillverkade i Strenx höghållfasta stål. Vårt mål är att tillverka produkter som ska klara det dagliga arbetet både för dig och nästa generation.

Vreten 77-30 kran

Vretens 77-30 kran är byggd på vår populära 65-40 kran. Det är en vrålstark kran som ger dig otroligt märkbar kraft ute i skogen. Vi skulle säga att den har allt du behöver – det du tar i gripen, det lyfter du.

En frihetsupplevelse

Vridhuset har 14 kNm i svängmoment. Det är något vi inte tummar på och som ger dig hög åtkomlighet i skogen. Fördelen med vårt vridmoment är att om du tar full grip så orkar våra kranar vrida upp – trots lutning. Det hjälper dig att spara tid genom att inte behöva krångla och ta omtag. Du känner direkt en effektiv upplevelse.

En stabil positionering med lång räckvidd

På vår 77-30 kran har en räckvidd på 7,7 m och har vi dubbla utskjut som är drivna på kedja. Det ger ett snabbt och starkt utskjut som ger en 1,2 meter längre totallängd jämfört med 65-40N. Slangarna  på utskjutet är dessutom välskyddade vilket minskar risken för skador och stopp. Kranens slangsystem är dessutom smart uppdelad i olika punkter för lättare åtkomst vid slangbyte.

Vi har en ovanpåliggande lyftkolv som minskar risken för att du träffar lyftcylindern vid vacklande lyft. Det är en stor fördel när du lastar virke i kärran. Våra kranar är även utrustade med låg kranpelare som ger lång livslängd och att kranen orkar med i det långa loppet. 

Vill du veta mer om våra kranar? Varmt välkommen att kontakta oss eller din närmaste återförsäljare