Årskrönika 2022

den 20 december 2022

Årskrönika 2022 

Året börjar gå mot sitt slut och det är snart dags för ett nytt år. Innan dess vill vi dock stanna upp och reflektera över det gångna året. Genom en intervju med Vretens VD Kristian Jonsson, får vi veta mer om verksamheten, årets höjdpunkter, vilka utmaningar företaget upplevt och tankarna inför 2023.

Hur skulle du sammanfatta året?

– Vi har under året presenterat två nyheter, Easy kranstyrningssystem och midjelås på våra 900-vagnar. Båda dessa är ett stort steg i vår produktutveckling för att underlätta arbetet för skogsbrukare, lantbrukare och entreprenörer.

Vi har också medverkat på Elmia Wood, världens ledande skogsmässa, som vi skulle beskriva som årets höjdpunkt för oss på Vreten. Här fick vi möjlighet att visa upp vårt sortiment och prata med svenska skogs- och lantbrukare. Det är något vi verkligen uppskattar. Att lyssna på marknadens verkliga behov och tillsammans diskutera fram lösningar är en stor del av vår produktutveckling.

Det har dock även varit ett utmanande år med många olika faktorer som har påverkat. Det händer mycket i skogen och vädret har inte varit på vår sida. Det är något som påverkar oss som tillverkare. Materialbrist och långa leveranstider har varit utmanande och vi har fått arbeta mycket, och ibland kreativt, med att hitta nya lösningar.

Vilka lärdomar tar du med dig från 2022?

– Vi tror på vår idé och fortsätter arbeta med vår produktutveckling för att ta fram produkter som skapar ett verkligt värde för våra kunder. Nu med en ännu högre växel. Även om det har varit ett tufft år ser vi förväntansfullt på 2023 och kommer arbeta hårt för att ta vara på nya möjligheter. Vi tar med oss många värdefulla lärdomar och är mer motiverade än någonsin att ta nästa steg i att fortsätta utvecklas tillsammans med våra kunder.

Vad är du mest stolt över under 2022?

– Våra två nyheter som vi presenterade under Elmia Wood , Easy kranstyrningssystem och midjelåset till våra 900-vagnar som jag nämnde tidigare. Det är två nyheter som verkligen går i linje med vad vi vill åstadkomma. Vi vill ta fram innovativa lösningar som gör skillnad och tillför ett verkligt värde för våra kunder.

Easysystemet är det bästa av två världar och skapar nya förutsättningar för våra kunder att styra över sin arbetsdag och anpassa inställningarna efter varje dags behov. Systemet ger en trivsam och optimerad användarupplevelse att styra kranen utan att förlora känsla. Kranstyrningen gör att lyft, vik och utskjutet samspelar väldigt bra och ger en smidig körupplevelse.

Vårt nya midjelås har samma funktion som på stora skotare och är nu även applicerbart på enklare skogsvagnar. Här har vi tänkt annorlunda med stödbenen och verkligen gått de extra milen för att hitta en bra lösning. Vi underlättar för användaren och ökar räckvidden utan att tumma på skogsvagnens stabilitet.

Vad kan man som kund förvänta sig av Vreten 2023?

– Vi har ett stort fokus på vår produktutveckling med smarta funktioner som skapar ett verkligt värde och gör skillnad på riktigt. All vår utveckling är baserad på verklighetsförankrade utmaningar hos våra kunder. Vi lyssnar, förstår och försöker utifrån det identifiera lösningar som gör påtaglig skillnad för användaren. Vi har många spännande idéer och mycket nyheter framför oss som vi ser fram emot att få presentera.

Vad tror du blir 2023 års mest populära produkt och varför?

– Precis som förra året tror jag att vår skogsvagn Vreten 1000 fortsätter att toppa listan. Det är en riktigt bra och populär skogskärra. Vreten 1000 är väldigt omtyckt bland våra kunder och vi får ofta höra våra kunder berätta att det inte finns något som de inte lyfter med kranen. Den är vrålstark. Här kan du läsa mer om Vreten 1000.

Vi säger stort tack till Kristian och vill även passa på att önska alla våra kunder, leverantörer och återförsäljare ett riktigt gott nytt år. Vi ser fram emot kommande år och många nya spännande nyheter.