Vreten lanserar ny proffsvagn för skogsägare

den 24 april 2024

Vreten lanserar ny proffsvagn för skogsägare

Vreten är stolta över att presentera Vreten 1000 Pro – en banbrytande skogsvagn för professionellt bruk. Skogsvagnen är en kombination av vår 100-åriga vretenskap och värdefulla insikter från skogsbrukare. Det är en vagn för självverksamma skogsägare, designad för att användas under hela skogens omloppstid – från gallring till hantering av vindfällor och föryngringsavverkning.

Genomtänkt innovation som gör skillnad – på riktigt

Vreten 1000 Pro är tillverkad i höghållfast stål med smart design för att minska vagnens egenvikt utan att kompromissa med hållbarheten. Vagnen har även ett lågt kranmontage som ytterligare sänker tyngdpunkten och frigör mer sikt. För att förbättra spårningen bakom traktorn har man valt att minska avståndet mellan traktorn och grinden samt placerat ramstyrningsleden bakom grinden. Den komprimerade konstruktionen bibehåller lastytan, men minskar totallängden.

Vreten har utvecklat en glappfri midja till Vreten 1000 Pro. Denna design tar bort behovet av att “klämma” tvärs över vagnen. Istället utförs justeringar längs med vagnen, vilket minskar risken för haveri och ökar dess livslängd. Med denna konstruktion kan användaren snabbt och enkelt justera vagnens längd utan bekymmer om felaktig användning.

För att göra vagnen mer stabil har Vreten 1000 Pro en ny ramkonstruktion som gör vagnen mer vridstyv. Med den glappfria midjan fördelas vridmomentet från kranen mellan boggie och vagnens stödben. För att reducera risken för sprickor i vagnens konstruktion använder man en vridstyv centrumsramkonstruktion.

Marknadens högsta markfrigång

Vreten 1000 Pro har marknadens högsta markfrigång och är designad med en slät undersida som minimerar risken för fastkörning vid gränsling av hinder. Vagnen är dessutom utrustad med en unik konstruktion i form av dubbelteleskopiska stödben som ger hög markfrigång, längre räckvidd och bra stödverkan i ojämn skogsterräng.

Uppgraderad grind

Grinden på Vreten 1000 Pro har 20% större grindarea jämfört med tidigare modeller och är omsorgsfullt anpassad för att minimera skador på skogen med avrundade hörn och runda rör. Designen är även anpassad för att frigöra mer sikt för användaren. Dessutom har Vreten utrustat grinden med dämpning för att minska oljud vid lastning och för att skydda konstruktionen.

Välkommen att kontakta eller besöka oss på Skogsmaskindagarna 17-18 maj för att utforska Vreten 1000 Pro.

 

Tekniska specifikationer: 

Lastvikt: 10 ton

Egenvikt: 1706 kg

Längd: 4987-5987 mm (teleskopisk ram 1 meter).

Bredd: 2100 mm

Ramstyrningsvinkel: +/- 25 grader.

Markfrigång: 670 mm

Höjd vid dragögla: 520 mm

Total höjd: 2140 mm

Bromsar: 2-krets och enkrets Hydrauliska skivbromsar eller Hydrauliska Trumbromsar, Pneumatiska Trumbromsar.

Extra fördelar

  • Ventilpaket placerat i kranpallen för extra skydd

  • Dragögla med låg bygghöjd för pumpmontage vid traktorn

  • Demonterbart parkeringsstödben