“På tävlingsdagar vill vi använda vår Planex Pro för att få så bra underlag som möjligt”

den 23 februari 2023

“På tävlingsdagar vill vi använda vår Planex Pro för att få så bra underlag som möjligt”


Ulf Månsson arbetar som banmästare på Rommetravet i Borlänge sedan 17 år tillbaka.  Med uppgift att hålla travbanan perfekt preparerad för hästar och kuskar använder han redan sedan tidigare en äldre modell av Vretens travbanesladd. När det var dags att uppgradera den äldre hyveln blev det återigen en Vreten, och denna gång en Planex Pro. Här berättar Ulf om varför.

– På Rommetravet är vi den som arrangerar fjärde mest travtävlingar i Sverige. Hos oss pågår träningar dagligen och tävlingar nästan en gång i veckan. Sedan innan har vi Vretens äldre modell av travbanesladd, och i snitt sladdar vi banan sex dagar i veckan, tre gånger om dagen, förklarar Ulf.

När Ulf såg sig om efter en uppgradering till en ny sladd valdes det med omsorg.

– Inför köpet av vår nya travbanesladd jämförde vi Vretens nya modeller med konkurrenternas. Det blev till slut en Planex Pro från Vreten, då vi helt enkelt tyckte att den var bäst. Jag upplevde att utformningen var förbättrad från den äldre modellen vi redan har.

Boggiehjulen fram har nu en kant som gör att hjulen inte fastnar så lätt. Tvillinghjul på bladet, en vev istället för fyra och justering för hur hårt bladet ska gå var också egenskaper som jag såg som fördelaktiga.

Ulf säger att den äldre travbanesladden från Vreten fortfarande används som ett komplement till den nya.

– På träningsdagar använder vi vår äldre sladd för att undvika onödigt slitage på vår nya. Våra Vreten-sladdar hjälper oss också vid tjällossning och snö för att skrapa bort material.

Men på tävlingsdagar vill vi använda vår Planex Pro för att få ett så bra underlag som möjligt. Den används också några gånger i veckan för att lyfta upp materialet och undvika att det hamnar ner mot kurvorna. Detta för att travbanans dosering ska hållas efter och ge perfekta förutsättningar.

Ulf berättar också att han skulle rekommendera andra att välja Vretens travbanesladdar för att hålla efter underlaget.

– Jag skulle rekommendera den för att den fungerar så bra. Vi har haft vår nya sladd i två år nu och jag vet att vi köpte den samtidigt som fyra andra travbanor. Den känns hållbar, enkel att justera och det märks att produkten har förbättrats på vissa punkter. Jag tycker också att det funkat väldigt bra med hjullagren. Kort sagt är allting bättre!

Tack till Ulf Månsson för att du delade med dig av hur Vretens travbanesladdar hjälper Rommetravet till perfekt underlag. Är du som läsare intresserad av att veta mer om våra travbanesladdar? Klicka här för att läsa mer eller välkommen att kontakta oss.