Ovärderlig kunskap om vägsladdar

den 26 augusti 2022

Ovärderlig kunskap om vägsladdar

Vreten har en lång historia med att tillverka vägsladdar. Redan 1932 tillverkades den första och vi har sedan dess samlat på oss ovärderlig kunskap. Vi erbjuder vägsladdar med väl utprovade skärvinklar och har noga testat fram hur skärbalkarna står och förflyttar material. Det är något som är genomgående på alla våra vägsladdar – oavsett modell.

V2-200 – Toppvalet för dig som månskensbonde

Vretens V2-200 är framtagen för dig med kortare och enklare vägar. Vi vill ge dig möjlighet att effektivt underhålla dina vägar oavsett storlek. Vägsladden levereras alltid med en strängspridare samt två skärbalkar. På vägsladden hittar du även belastningslåda för 250 kg. Viktlådan tillåter dig att själva välja vad du vill använda som vikt i lådan. Vägsladden är delburen och hänger i hydraularmarna och övre tryckstångsfästet. Sladden är utrustad med vändbara, bultade slitstål som gör det möjligt att vända stålet när det blivit nedslitet och utnyttja överkanten istället.

Här kan du läsa mer tekniska specifikationer.

V2-220

Denna modellen är byggd på samma sätt som Vretens V2-200. Skillnaden är att vägsladden är 20 cm bredare och lite kraftigare för att kunna hantera bredare vägar.

Här kan du läsa mer om V2-220.

V3-220 – Ett populärt val och en favorit hos lantbrukare

Denna modellen av Vretens vägsladdar är tillverkad för dig som underhåller längre vägsträckor. Vägsladden är utrustad med två bakre hjul bak som du individuellt kan reglera med en cylinder, vilket gör att du enkelt kan forma vägen och få en fin bombering.

Precis som med våra andra modeller är sladden utrustad med en belastningslåda. Denna klarar upp till 500 kg. V3-220 har tre skärbalkar och en strängspridare samt en arbetsbredd på 220 cm. Modellen är dessutom längre än V2 vilket ger dig fördelar såsom att du fångar upp och planar ut vägen i samma vända. Vägsladden är både följsam och dess längd förbättrar underhållet av vägbulor och gupp.

Här kan du läsa mer om V3-220.

V4-240 – Utstickande kvalitet och bekväm användarupplevelse

Vägsladden för dig som proffs. Modellen är framtagen för dig som kör riktigt långa vägsträckor och ofta. Sladden har en utstickande kvalitet och riktar sig främst för entreprenörer, vägföreningar eller dig som erbjuder vägtjänster. Vägsladden har helt andra möjligheter och inställningar. Hjulen bak är framtagna för att bombera vägen och du får en hydraulisk strängspridare.

Möjligheten till hjuljusteringar gör att du hittar bra inställning för bästa effekt. Ett vanligt bekymmer när du plockar in gräs från kanterna är att det kommer med grästorvor och andra oönskade föremål som åker igenom skärbalkarna och fastnar i strängspridaren. Det kan du enkelt undvika genom att fälla upp strängspridaren och “släppa” grästorvan. En annan fördel med det hydrauliska systemet är att du kan fälla upp strängspridaren när du backar. Vägsladden är utrustad med ett hydrauliskt förstaskär som du på egen hand kan ställa in hur djupt du vill att det ska gå. Det gör att du kan välja att riva mer eller mindre material. Exempelvis vill du ofta riva mer om du underhåller en dålig väg.

Längst fram på vägsladden sitter en kolv som gör att du kan vinkla ut sladden mot vägkanten. Det gör det möjligt att hämta in mer grus vilket gör att du kan återanvända vägens tidigare underlag. Framförallt en fördel i takt med att dagens traktorer blir större och större vilket gör det svårare att vinkla ut sladden. Med V4-240 har du ett istället ett hydrauliskt drag. Vägsladden är utrustad med en belastningslåda för upp till 750 kg.

Första skäret är tandade stål som är möjligt att byta mot system 2000. Då är det istället hårdmetallsdobbar med ett snurrande rörelsemönster. Fördelen med det är att de naturliga rörelserna gör att metallen slits långsammare samtidigt som det river mer material. Det är framförallt fördelaktigt för hårt åtpackade vägar som ska klara tung eller hög belastning från trafik.

Här kan du läsa mer om V4-240.

Vill du veta mer om Vretens olika vägsladdar? Kontakta oss eller din närmaste återförsäljare.