RSS

Nyheter

Boo Egendom är en fideikommiss centralt beläget mellan Örebro och Norrköping. Godset är en av Sveriges största privatägda egendomar och drivs idag av vd Carl-Fredrik Hamilton. För att hålla vägarna på de drygt 15 000 hektaren i gott skick använder lantbruksansvarige Peter Aronsson en Vreten V4-240.
Ulf Månsson arbetar som banmästare på Rommetravet i Borlänge sedan 17 år tillbaka. Med uppgift att hålla travbanan perfekt preparerad för hästar och kuskar använder han redan sedan tidigare en äldre modell av Vretens travbanesladd. När det var dags att uppgradera den äldre hyveln blev det återigen en Vreten, och denna gång en Planex Pro. Här berättar Ulf om varför.
På Björkarps gård i Skåne bor Markus Ragnarsson tillsammans med sin sambo Anki. Markus arbetar på Skogsvårdsbolaget och är områdeschef för manuella tjänster inom skogsbruket medan Anki arbetar på Postnord. Under sin fritid spenderar paret större delen av sin tid på gården med skogs- och lantbruk. De har även skapat Instagramkontot @Bjorkarpsgard där de med glimten i ögat delar med sig av livet på landet med humoristiska klipp, men även lärorika inslag. Vi har intervjuat Markus som berättar mer om gården, skogsbruket och sin skogsvagn från Vreten.
Årskrönika 2022 -den 20 december 2022
Året börjar gå mot sitt slut och det är snart dags för ett nytt år. Innan dess vill vi dock stanna upp och reflektera över det gångna året. Genom en intervju med Vretens VD Kristian Jonsson, får vi veta mer om verksamheten, årets höjdpunkter, vilka utmaningar företaget upplevt och tankarna inför 2023.
Rune Andersson bor på sin föräldragård i närheten av Kinna. Han har gått i pension och håller sig sysselsatt med sin gård på 41 hektar varav 29 hektar är produktiv skog, åkermarken arrenderar han ut. Rune tycker det är viktigt att skogen sköts ordentligt. För att underlätta arbetet i skogen använder han en Vreten 1000 med 65-40N kran tillsammans med en Valtra A-75. I den här intervjun berättar Rune mer om skogsvagnen och sin upplevelse.
Upplev frihetskänslan i skogen -den 20 oktober 2022
Vi tillverkar lyftkranar med fokus på frihet ute i skogen. Med en smart konstruktion och vrålstarka kranar ser vi till att du får en bekväm upplevelse som underlättar din arbetsdag och ger dig fler möjligheter.
Från skiss till verklighet -den 26 september 2022
Pär-Ola Berggren äger en liten jordbruksfastighet med jord och skog. Till vardags arbetar han som maskinförare på Örkelljunga kommun. Det är ett varierat arbete som bland annat innehåller skogsarbete, slåttring, vägunderhåll och gatusopning. Under två års tid funderade Pär-Ola på hur han skulle kunna effektivisera sin arbetsdag och bli mer flexibel. I den här intervjun får du läsa mer om en mångsidig skogsvagn som underlättar verklighetsförankrade utmaningar under en arbetsdag.
Vreten har en lång historia med att tillverka vägsladdar. Redan 1932 tillverkades den första och vi har sedan dess samlat på oss ovärderlig kunskap. Vi erbjuder vägsladdar med väl utprovade skärvinklar och har noga testat fram hur skärbalkarna står och förflyttar material. Det är något som är genomgående på alla våra vägsladdar – oavsett modell.
Joacim Rickling är spannmålsodlare och ett välkänt namn för många svenskar. Under 2017 medverkade han i TV4-programmet Bonde söker Fru där han och Caroline Kejbert fann kärleken hos varandra. Tillsammans har de två barn och driver en gård i Örsundsbro, Uppland. Joacim är uppvuxen med lantbruket och har hela sitt liv använt samma vägsladd från Vreten. Men ett ovanligt problem fick honom att bestämma sig för att skaffa en ny.
Vi arbetar ständigt för att göra det enklare för våra kunder. Därför är vi glada över att kunna presentera ett helt nytt system till våra kranar. Kranstyrningsystemet Easy ger dig helt nya förutsättningar att styra din arbetsdag och anpassa inställningarna efter dina behov. Och bäst av allt – det är enkelt.