En serie av kraft och styrka

den 23 juni 2022

Vår produktserie Vreten X-Pro är till dig för som ställer höga krav på din skogsmaskin, vill effektivisera ditt arbete och känna frihet ute i skogen. Vi vill ge dig styrkan som krävs för funktionellt arbete och en behaglig körning.

En professionell grund

På Vreten X-Pro är det som en bockad låda på centralrörsramen och vagnen har samma design som en professionell skotare. Hela chassit är tillverkat i Strenx höghållfasthetsstål – vilket ger en väldigt lång livslängd och optimal vridstyvhet.

Skogsvagnen har en bra markfrigång som gör det lättare för dig att komma fram i skogen. X-Pro seriens skogsvagnar finns i vikterna 12 eller 15 ton.

Unik konstruktion med flera fördelar

Skogsvagnen har en unik konstruktion som för samman singelram och dubbelram. Du har även möjlighet att välja mellan standardbankar eller skotarsystem. Oavsett vad du väljer är banksystemen bultade i stålkonstruktionen och du kan flytta de var du vill. Detta ger dig fördelar såsom att du kan sortera virket annorlunda. Exempelvis kan du fylla på med mindre stockar i mitten och grövre ut med kanterna. Det ger dig en stabil lastning och en säker transport.

Den bakre banken är utskjutningsbar med 80 cm vilket gör att du kan förlänga ditt chassi. Det ger nästintill samma längd som en skotare och en totallängd från 6,3 m till 7,1 m. Den ökade längden ger dig ökade lastmöjligheter beroende på virke. Våra stakar är dessutom kraftiga och syns bra.

Stödben

Precis som på våra andra skogsvagnar har vår X-Pro serie kraftiga och stabila teleskopstödben som gör att du får ett bra grepp och står stadigt på marken. Våra stödben är teleskoperande istället för att fällas ut vilket ger dig fördelen att du kan lasta i trånga partier. Med våra teleskopstödben kommer du närmare när du lastar och får en mer effektiv lastning och lossning.

En grind som tål stryk

​​Våra grindar är framtagna för att göra ditt arbete smidigt och enkelt. Vreten X-Pro har en kraftfull grind med styrkan att stå emot tuffa smällar när du lastar på. Det underlättar lastning så nära grinden som möjligt, trots hög rörelsekraft. Våra grindar har avrundade hörn som gör det lättarbetat att lasta och lossa kärran, men det skonar även skogen vid transport. Det är positivt i längden för att dina träd ska kunna fortsätta växa och bli starka. De avrundade hörnen gör det också enklare för dig att lasta i lutning eller i sluttningar.

Certifierade med My Inner Strenx

Alla Vretens kranar är certifierade från SSAB med My Inner Strenx. Vi har starka och rejäla kranar med högt lyft- och svängmoment. Det ger dig rätt förutsättningar för en bra dag i skogen. Kranarna är starka och klarar av utmaningar i en kuperad terräng samt har ett högt svängmoment som hjälper dig att vrida upp kranen med full grip, även i kraftig lutning. Det finns en stor säkerhetsaspekt i detta när du kör i terräng. Med ett starkt svängmoment håller du lasten stabil och minskar risken för att välta.

Kranarna på våra skogsvagnar har en otrolig lyftkraft när du ska lasta och lossa stockarna, allt för att göra dig så effektiv och obegränsad som möjligt, Upp till 1830 kg på 4 m! Det är en styrka du snabbt kommer att märka av och att den gör stor skillnad. Vi har även svensktillverkade cylindrar i hela ekipaget. Våra ramstyrningscylindrar har en enorm styrka och är en av marknadens absolut starkaste.

Tillbehör

Vi har ett brett sortiment med ventilpaket för att du ska hitta en lösning som passar för ditt behov. Tex har vi vårt nya system som vi kallar för “Easy”. Här har fokuset verkligen legat på att göra jobbet enklare i allt från installation till körbarhet! Det är ett unikt system som bland annat har ca 30% snabbare utskjut. Vikarmen har en mjukare rörelse som är mer kontrollerad. Gripklon har en mycket effektivare oljeförbrukning som gör jobbet snabbare med mindre olja. Samtliga funktioner är dessutom unikt utprovade och justerade för att få en så optimal körupplevelse som möjligt för just den kranen som sitter på vagnen. Vill man programmera om funktioner gör man det enkelt via kontroll-displayen i stolen. Som grädde på moset har systemet en parallellfunktion som man kan välja att aktivera eller avaktivera där lyftarm, vikarm och utskjut kontrolleras endast med in och ut på vänster spak. Denna parallellfunktion kan man enkelt justera uppåt eller nedåt. Utöver detta har vi ett stort utbud av bland annat olika bromsar, navmotordrift 2&4WD, däckdimensioner, arbetsbelysning, kranbelysning och drag.

Har du några frågor eller vill veta mer om vår X-Pro serie? Alla våra vagnar har möjlighet att specialtillverkas efter dina önskemål. Välkommen att kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor.