En smidig skogsvagn som gör stor skillnad

den 30 mars 2022

En smidig skogsvagn som gör stor skillnad

I den här artikeln får du lära dig mer om fördelarna med vår minsta skogsvagn, Vreten 900. Trots sin storlek är kärran slitstark och tålig med många styrkor som gör den till ett bra val för dig som enkelt vill ta dig fram i en tuff terräng. När vi utvecklat Vreten 900 har vi haft ett stort fokus på hur du faktiskt använder kärran och hur vi kan underlätta din arbetsdag.

Med stödbenen på jorden

Vår skogsvagn har två kraftiga och stabila teleskopstödben som gör att du står stadigt på marken. Våra stödben är teleskoperande istället för att fällas ut vilket även gör det möjligt för dig att lasta i trånga partier. Med våra teleskopstödben kommer du närmare när du lastar och får en mer effektiv lastning och lossning.

En kraftig grind anpassad för skogsarbete

På Vreten 900 finns en rejäl grind för att göra ditt arbete smidigt och enkelt. Grinden har en kraftig konstruktion som tål tuffa smällar när du lastar på. Det underlättar lastning så nära grinden som möjligt, trots hög rörelsekraft.

Grinden på Vreten 900 har avrundade hörn som gör det lättarbetat att lasta och lossa kärran, men det skonar även träden i skogen vid transport. Det är positivt i längden för att dina träd ska kunna fortsätta växa och bli starka. De avrundade hörnen gör det också enklare för dig att lasta i lutning eller i sluttningar.

Vi tummar inte på kvalitet

Bakom grinden har vi en stor yta som är täckt med plåt för att få en mer stabil produkt, samtidigt som den täckta ytan förhindrar att stockarna kilar sig under grinden vid lastning. Bakåt på skogsvagnen har du en flyttbar boggie, vilket gör det lättare för dig att ta dig fram i skogen. Boggien är även konstruerad för bättre klättringsegenskaper vilket gör att du lättare tar dig över sten, stubbar och tuff terräng. På våra skogsvagnar använder vi Tractionhjul. Det är traktormönstrade däck som “klättrar” bättre jämfört med spårmönstrade däck. Den förskjutna boggien minskar även trycket på traktorn och skapar en jämn lastfördelning som underlättar vid transport. Skogsvagnen blir inte "kobent" över tid utan håller sig stark och stabil. Chassit är kraftigt konstruerat vilket gör skogsvagnen stabil och trygg att köra. På vagnen sitter det även 70mm axeltappar som pallar trycket. Vi har ett stort fokus på framkomligheten och användarupplevelsen vilket resulterar i en lång livslängd och en bra ekonomi över tid.

Vi tänker på din skog

Vreten 900 har en totallängd längd på 5,5 m med 3st bankar och 6st stakar som standard. Det ger dig olika lastmöjligheter beroende på virke. Våra stakar är kraftiga för sin storlek och syns bra. Alla leder har även utbytbara bussningar. Vreten 900 är utrustad med svängbara stakar för en mer effektiv lastning och lossning,  men skyddar även din skog bättre om du skulle råka komma för nära dina dyrgripar träden.

En styrka du snabbt märker av

Alla våra kranar är certifierade från SSAB med my inner Strenx. Vi har starka och rejäla kranar med högt lyft- och vridmoment. Det gör dig redo för dagarna i skogen. Du har dessutom styrkan att klara av utmaningar i en kuperad terräng, ett högt vridmoment hjälper dig att vrida upp kranen med full grip, även i kraftig lutning. En annan stor fördel med detta är säkerhetsaspekten när du kör i terräng. Med ett starkt vridmoment håller du lasten stabil och minskar risken för att välta.

Vreten 900 har en rejäl lyftkraft när du ska lasta och lossa stockarna, allt för att göra dig så effektiv som möjligt. Det är en styrka som du snabbt kommer att märka av och den gör stor skillnad. Vi har även svensktillverkade cylindrar i hela ekipaget.

Tillbehör som gör din skogsvagn komplett

Vi har ett brett sortiment med ventilpaket för att du ska hitta en lösning som passar för ditt behov. Dessutom har vi ett stort utbud av bland annat olika bromsar, däckdimensioner, arbetsbelysning, däckbelysning och drag. Vreten 900 går även att utrusta med navmotorer för ännu bättre framkomlighet.

Just nu kan du bli ägare av en Vreten 900 till ett extra bra erbjudande. Spana in kampanjen här!

Har du några frågor eller vill veta mer om Vreten 900? Välkommen att kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor.