Allt började med stenplock på gärdet

den 18 maj 2022

Allt började med stenplock på gärdet

Christian Yström jobbar som produktchef på Vreten och har ett stort fokus på den internationella marknaden. Han arbetar varje dag med att ge våra återförsäljare goda förutsättningar och bistår med hjälp så fort det behövs. Han beskriver det själv som att han är ett stöd i bakgrunden. Christian jobbar även med relationerna till våra återförsäljare och fokuserar på långsiktighet och att bygga trygghet för båda parter. Det är något som alltid genomsyrar Vretens affärstänk.

Kärleken till skogen

På sin fritid spenderar Christian gärna mycket tid ute i skogen, det är något som ligger honom nära hjärtat. Han beskriver det som tid för sig själv i sin ensamhet och att det ger honom en kombination av energi och lugn. Under vintern kan han bland annat se rävens spår i snön och följa honom en bit. Skogen är mäktig och du känner alla årstider. Du ser att din omgivning växer och att naturen är full av liv. Vidare förklarar han att skogen är en del av vårt ursprung – vi har alltid sökt oss dit.

Första kontakten med Vreten

Christian har jobbat på Vreten i över 10 år men hans relation till Vretens produkter sträcker sig långt längre bak än så. Redan som ung använde hans familj Vretens produkter på gården han växte upp på strax utanför Hjo. Han minns tillbaka till en av sina första arbetsuppgifter som liten kille, stenplock på gärdet. Redan då använde han en stengrep från Vreten. Några år senare var det dags att ploga snö och då använde han en spetsplog från Vreten. Han förklarar att han tror att det är många som delar minnen av att ha använt Vretens produkter i lantbruket, ofta i flera generationer.

Därför var det en självklarhet för Christian att ta chansen att börja jobba på Vreten och bidra till att utveckla skogsbruket. Christian berättar vidare att kvalitet är viktigt för honom, framförallt att det är rätt kvalitet. Vreten erbjuder produkter med lång hållbarhet och som är tänkta att hålla ett helt arbetsliv, för att sedan förhoppningsvis kunna lämnas över till nästa generation och morgondagens lant- och skogsbrukare.

Produkter som tillför ett mervärde i skogen

Vretens huvudfokus är att erbjuda skogsbrukare funktionella produkter av hög kvalitet och med lång hållbarhet. Produkterna är slitstarka, uthålliga och framförallt vansinnigt starka. Vretens skogsvagnar sticker ut med kraften i kranen och vridhuset. Det är något som tillför ett mervärde i skogen och att det blir lättare och mer effektivt att arbeta.

Början på en ny resa

År 2018 förvärvades Vreten av Bala Agri och en ljus förändring ligger framför oss. Vreten har fått bättre förutsättningar genom sammanslagningen. Det innebär att produktionen har flyttats till en mer modern anläggning med större möjligheter. Syftet är att kunna utveckla och tillverka ännu bättre produkter. Utöver det har vi större kapacitet och kan få upp volymerna. Det är dags för oss att visa upp ett uppdaterat Vreten som ett traditionellt företag med helt nya förutsättningar.

Vad kan jag som kund förvänta mig av Vreten?

 – Du kan förvänta dig att Vretens produkter är en fungerande arbetspartner, gärna i flera generationer. Det ska märkas på våra produkter att vi har fokuserat på användandet framför priset. Vårt mål är att konsekvent leverera bra produkter som tillför ett funktionellt värde för användaren. Vi plockar inte bort delar med fördelar som gör skillnad för att spara in på kostnader. Vretens konstruktion är noga genomtänkt och har alltid kundens användande i fokus. Vi vill göra skillnad och Vretens produkter är till för dig som söker kvalitet i ditt arbete i skogen, berättar Christian.

Finns det någon produkt i Vretens sortiment som du gillar extra mycket?

– För mig är 1000-vagnen en storfavorit. Det är en grymt bra vagn med en lagom storlek och passar till många olika typer av skogsarbete. Den har dessutom en vrålstark kran och vridhus. Det du tar i gripen det lyfter du. Det gör att vagnen blir effektiv och hjälper dig att spara tid.

Vill du veta mer om våra produkter? Varmt välkommen att kontakta oss eller hitta din närmaste återförsäljare.